Folkemusikkmesse i Dal kirke 

Folkemusikkmesse i Dal kirke, søndag 21. januar kl 11:

Lars-Ingar Meyer Fjeld med folkemusikkelever fra kulturskolen.

Dei siste 5 åra har interessa for folkemusikk blant unge tinndølar vore aukande, og med hjelp frå flinke lærarar i kulturskulen har det blitt tatt opp gamle Tinn- tradisjonar gjennom kveding, spel og dans. Både store og små, jenter og gutar formidlar det dei har lært både på tradisjonelle kappleikar og lokale tilstellingar, for å vise fram den rike folkemusikkarven i Tinn. Framtida for folkemusikken i Tinn ser nale ljos ut!

Lars-Ingar Meyer Fjeld er en av landets fremste spelemenn på hardingfele. Han kan vise til pallplass i A-klassa på landskappleiken de tre siste årene, samt nominasjon til spellemannsprisen for utgivelsen ”Hardingfele” i 2016.

Han har gravd seg dypt ned i de ulike tradisjonene i Telemark. Han har lært mye av Ottar Kåsa, Christian Borlaug og Per Anders Buen Garnås, men og vært opptatt av å oppsøke de eldre kildene. Dette har han ikke bare gjort fysisk, men og gjennom uendelig timer med lytting til arkivopptak. 

Folkemusikkmesse i Dal kirke i slutten av januar hvert år er blitt et begrep. Som møtested for tradisjon og nytenkning. i en gammel kirke.  Det er brobygging, musikalske løft og ikke minst samhørighet mellom ulike miljøer på Rjukan og Tinn.   

Ellers medvirker organist Britt Elin Myrene, klokker Karin M Sørhagen Gaustad og sokneprest Morten Arnesen. Takkoffer til kirkemusikalsk arbeid i Rjukan menighet.

Alle er hjertelig velkommen


 

Tilbake